Az Arany Horda

2007.09.06.

Aki kapcsolatba került a Star Touring & Rding Hungary 7301 Chapterrel, biztosan találkozott a "GOLDEN HORDE" feliratú, az officerek szíve fölött viselt felvarróval (patch) is, történetérõl és jelentésérõl szeretnénk most egy pár szót szólni.Az ARANY HORDA



2003 tavaszán futottam össze Izzyvel , közös munkahelyünkön egy liftben - kezében bukósisakot lóbált. Miután egyre jobban megismertük egymást, hamarosan eldöntöttük együtt mozgunk.
Azon...



Azon az õszön Izzy úgy döntött, eladja akkori motorját amit egy nagyobb köbcentisre cserél majd . Meghirdette és közben kereste is az új jelöltet, amin folytatja majd biker életét. Egy hirdetés alapján jutott el Horihoz, akinek ugyan nem vette meg a gépét ,de amikor elmentünk szemrevételezni a jószágot,azonnali kölcsönös szimpátia alakult ki közöttünk
2003...



2003 nyarán a siroki motorostalálkozóra mentünk le elõször együtt Izzyvel.Az októberi közös születésnapi bulinkra már meghívtuk Horit is .Ott és egy nyári bulimon ismerkedett meg Izzy , Rideg Sanyival, KV- val én pedig Pepével, Izzy gyerekkori barátjával.
Novemberben...



Novemberben volt az elsõ "Horda túra " 0 - (-5 ) fokos idõben Törökszentmiklósra hármasban Horival az új tulajdonosnak vittük le Izzy gépét.

A következõ nyáron....


A következõ nyáron Újszilvásra mentünk Izzyvel - András abban az idõben volt 10.000 km-es nyugateurópai motoros túráján -, ahol is szombat reggel amikor kászálódtunk ki az elõzõ esti buli után , oda lépett hozzánk egy komoly akcentussal beszélõ arc és a kezünkbe nyomott két sört így kiáltva " hali szomszédok ! kellene inni egy kis sört ,nem ? Õ volt Igor, a mellettünk lévõ sátor lakója, aki fiával Petivel érkezett a találkozóra.
"Ugyanez"



Ugyanez a jelenet játszódott le két méterrel odébb is egy perc múlva, Igor akkor egy rövid szõkahajú arcnak adott egy sört, Õ is szomszéd volt és ugyancsak teljesen ismeretlen mindannyiunknak. Õt ma Maszek néven ismerjük.

"Hamar ..."



Hamar komoly haverság alakult ki közöttünk szinte meglepõ módon - kiderült Igor és Maszek 100 méterre sem laknak egymástõl a falujukban mégis itt futottak össze elõször. 2004-ben Sirokon ugyan velük mi még nem sátraztunk együtt, - õk hármasban már igen mi pedig Andrással - de örülve az újbóli találkozásnak , telefonszámot cseréltünk velük ott. A novemberi Devils börzére már együtt mentünk. Ezután közös motorozások a Citadella túrákon és egy elég sûrû 2005-ös év következett találkozókkal születésnapi és karácsonyi bulikkal , koncertekkel amennyire ez a társaság az egyes tagok idejétõl függõen együtt tudott lenni.

Meli



Ebben az idõben ismerkedtünk meg Melivel, Izzy új kedvesével. 2005 õszén fogalmazódott meg bennünk , hogy hiába a különbözõ életvitel, a társadalmi helyzet vagy akár az anyagi körülmények ez a csapat annyira erõsen együtt van, hogy ezzel kezdeni kellene valamit.

az értékrend...



A közös gondolkodás , az értékrend és a nagyon komoly mély barátság és tisztelet egymás iránt azt mondatta velünk,talán már több is ez mint hétköznapi barátság. Egyszer egy könyvben olvastam hasonlót " igaz testvérek nem feltétlenül nevelkednek egy fedél alatt ...."

AZ A SZABÁLY, HOGY NINCSEN SEMMILYEN SZABÁLY !



Tudtuk, hogy nem akarunk csatlakozni MC-khez és nem is akarunk MC-t indítani, mi más érdeklõdési körrel bírunk ebben a témában nálunk a jelszó az volt :

AZ A SZABÁLY, HOGY NINCSEN SEMMILYEN SZABÁLY !

- ezt támasztja alá Igor mára örökérvényûvé vállt kiszólása " csinálsz amit akarsz ", ami jól jellemzi a Horda alapját.

Alakítsunk hát egy baráti kört - ami már így is létezik - és pecsételjük meg ezt egy "közös lobogóval " tervezzünk egy fölvarrót.
Izzy készített terveket, amin hosszasan dolgozott, de a képi megjelenítést végül Pepének köszönhetõ, aki a netrõl hozta ezt az õsi magyar jelképet. A Golden Horde egy vacsorám során a Mongol étterem falfestményeirõl kapta a nevét, ahol Dzsingisz kán hadai láthatóak. Egy olyan összekovácsolt egység, olyan személyiségek összessége, akik nem fogadnak el szabályokat, de együtt bármit elérhtnek! Kapcsolódva ezzel a magyarság rági harcmodorához és a csapat jellegéhez , ami színességet és nem az ugyan olyan ruhában járást vagy a motorok egységességét tartja szem elõtt. Igor jó pár variációt színezett ki, a végsõ forma neki köszönhetõ a képi megjelenésnek.
Egy hímzõ hát el is készítette a fölvarrókat , amit 2006.május 25-én ünnepélyes keretek között ki is osztottunk Igornál egy nagy ebéd keretében, számunkra tehát hivatalosan is megalakult a Golden Horde.
.

az idõ...



Telt múlt az idõ és e csapat csontossá keményedett, ami annyit tesz, hogy nagyon nehezen fogad el olyan mélyen új barátokat már.

Az egyetlen szabály a Hordán belül - amivel talán védeni próbáljuk ezt a "szûk szent családot" -, hogy minden tagnak egyöntetûen el kell fogadnia azt az embert akivel esetleg bõvül a kör. Egy "nem" szavazat elég ahhoz, hogy valaki kívül maradjon, egy idõre vagy akár örökre.
Jól példázza ezt egy történet, amikor három srác akart csatlakozni a Hordához, mert tetszett nekik az együvé tartozás. Nem lett belõle semmi, mert nem lehet csak egyszerûen belépni ebbe a körbe. Végül pár közös motorozás és buli után ezt be is látták, mert nem akartak igazából mély barátságot kiépíteni csak talán együtt motorozni velünk - ezt pedig nem a Horda adhatja meg nekik.

2006



2006 õszén egy új történet indult, a STAR története, aminek magját - alapító tagságát - a Golden Horde adta .
A csapat megállapodott abban, hogy egyenlõre nem bõvül tovább, elkerülve ezzel a konfliktusokat a STAR - on bellül ami egy új szélesebb család már.
Az utolsó aki fölvarrta a Horda fölvarrót KV - volt ezév nyár közepén. Õ a kezdetektõl ott volt, csak nem volt motorja. Ezért a csapat kényszert gyakorolt és addig nem adta oda a fölvarrót, amíg KV nem ült végre motorra. Tudjuk komoly harc volt ez neki és azt hiszem egyikünk sem felejti el az arcát amikor Izzy kimondta a szavakat és átnyujtotta a fölvarrót Az Õ tagsága nem új tagság, vére volt eddig is a csapatnak, de a közös alap a motor számunkra , még ha értékekben és gondolkodásban, már közénk is tartozott.



Egy Horda tag

....dióhéjban ennyi a HORDA rövid története...



-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

 
Dover 

                                               

 

                                                     

 

 

 

.

 .

 

 .

 


 


Rólunk Céljaink Hírek Eseménynaptár Támogatók, Linkek Tagfelvétel Fórum Galéria Magazin Főoldal