A STAR Touring & Riding Hungary története

                                                       A klub megalakulásának ötödik évfordulójára


2005-2006 év elején sok beszélgetés után, melyek Copfos kezdeményezésére indultak el, csatlakoztunk páran a STAR Touring and Riding Association nemzetközi oldalán a klubhoz. A 2006 évi pilisi motoros találkozón beszélt először nagyobb körben Copfos és Csacsa arról, hogy itthon is kellene alapítani egy Chaptert az akkor már jó ideje működő Golden Horde baráti kör tagjaival. Mivel a válasz egységesen igen volt a tagok részéről, megkezdődtek a tárgyalások az Amerikai központtal és jeleztük az igényünket, hogy a régiónkban egy különálló Chaptert is alapítanánk egyből. Az Európai régióban akkor csak Nagy Britanniában működött egy csapat pár fővel és eléggé elszigetelten. Illetve akkor csatlakoztak Olaszországból néhányan, akik meg is alapítottak egy Chaptert Vittorio Moncada vezetésével. A központi iránymutatás 10 fős Chapter tagságot ír elő így össze ült a baráti kör, a találkozóra meghívást kapott Viking és Sziki is, aki akkor először találkozott a csapattal. - Azóta is emlegeti, hogy vegyes érzelmekkel nyitott be a gyűlésnek otthont adó Óbudai pizzariába, ahol körös körül motoros arcok ültek, szőrösen, bőrben és szigorú arccal….- Ezen a szeptemberi gyűlésen megválasztottuk a vezetőket, akiknek a kezébe adta a csapat a születendő Chapter irányítását.

A 7301 Chapter alapítói és tisztségviselői 2006 őszén a sok egyeztető és tervezéssel eltöltött találkozó után,
a következők voltak : Gilányi Roland Secretary, Horváth Zsolt Road Captain, Horváth András Treasurer, Rideg Sándor Vice President I, Ruska Tibor Tail Gunner, Szentpétery László Vice President II, Dr Szikora Gábor Sergeant at Arms, Ujhelyi Csaba Chapter President, illetve Zsabin Igor és Liptai Imre tagok.
Pár hónappal később megérkezett Tucsonból a Charta, ami a STAR Hungary hivatalos megalakulását jelentette, illetve működési szabályzatának az alapját adta. Az alakuló ülést és ünnepélyes aláírást az egykori Lucky 13 kocsmában tartottuk meg a tél elején, ahol már ott volt Kálmán Öreg Sanyi Bácsi is mint tag.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2007 januárjában egy Chapter gyűlésre , amit a Yamaha Kovács Bécsi úti szalonjában tartottunk, benyitott egy Rudi nevű arc és azt mondta, szeretne csatlakozni, illetve hozta magával a haverját is . Itt kezdett el megvalósulni az a gondolat, hogy ez a dolog akár mást is érdekelhet ebben az országban, nem csak egy ismerősökből álló kört.
2007 tavaszán első túránk, ami még egynapos volt Hollókőre vezetett, majd megrendeztük az Első Balesetvédelmi és Családi Napot a klub szervezésében, amire prominens vendégeket, közéleti szeméyliségeket is meghívtunk már. Májusban részt vettünk a Budapesti Motorkiállításon. A Yamaha Hungária standon kaptunk akkor még egy kisebb helyet, ami egy évvel később már egy fölmatricázott külön stand volt ! Nyáron az Újszilvási motoros találkozón egy KV által szervezett, lekerített saját zászlóval jelzett nagy táborban vártunk pár embert, aki jelezte, hogy taggá szeretne válni és ott beszéljünk. Itt találkoztunk először a Szerbiából érkezett, frissen megalakult Chapter elnökével és tagjaival is. Az első évben eljutottunk sok helyre Magyarországon és elfogadva a kinti Chapter meghívását a Délvidékre is Temerinbe.

2008-ban akkora létszám növekedés következett a 7301 Chapterben, hogy a nyár folyamán újabb 4 Chapter indításában döntött a vezetőség, amely ekkorra már országos vezetőség lett mert az Amerikai központ Országos Regionális Igazgatói tisztséggel látta el a korábbi 7301 elnököt. 5 tagunkat kért föl az országos vezetőség Elnöknek a Chapterek élére és további 5 Area Coordinátor-t, akik segítenek építeni az újonnan alakuló csapatokat. 7301 Maszek Elnök, Pepe AC, 7302 Lipi Elnök, Copfos AC, 7303 Fűrész Elnök, Sziki AC, 7304 Dodi Elnök, Izzy AC, 7305 Tehén Elnök, KV AC.
Nyár közepén kinevezésre került egy túra, ami az év túrájának szerepét töltötte be, ahová minden tag minden évben igyekszik elmenni, hogy az ország összes Chapterének tagsága találkozzon legalább egy alkalommal. 2008-ban Túristvándiban került megszervezésre ez a túra. Nyár végén Sárváron, a Magyarországi vezető MC-k egybehangzó véleményének megfelelően, a STAR klub arra érdemes tagjai hordják a csapat nemzetközi jelképet, a hátsó fölvarrót. Ebben a sikerben oroszlánrésze volt Gilányi Rolandnak.
2008 őszén kezdődtek meg a STAR hivatalos klubházának létesítő műveletei, ami a következő évre forrta ki magát.

2009-ben a magyar rendőrmotorosok oktatójával való korábbi jó kapcsolat indította el a klub tavaszi vezetéstechnikai tréningeit. Klubtagságot mára már nem is lehet szerezni egy ilyen vizsga letétele nélkül. 2009 májusában elveszítettük Joe tagunkat, aki sok túrán volt jó tagja a csapatnak. Tavasszal, mint partner, a klub részt vett az Országos Rendőrnapon, az ügyességi pályát felügyelő bírókat adtuk a rendezvényhez. Nyáron rendezte meg a klub első alkalommal a Hungarian STAR Dayt, ami már az akkorra rendbe hozott klubházban került megrendezésre és ez az esemény vette át az év túrája szerepét. Több napos koncerttel és más a klubnak ünnepi eseményeit tartalmazó programokkal egybekötött hétvégét töltött együtt első alkalommal a tagság, ami azóta is augusztus 20-ai dátumhoz igazodik.

2010.-ben a klub részt vett az első Magyarországi V2 napon, amelyet a Shadowners klub szervezett, rajtunk kívül a HOG tagokkal. Májusban a korábbi Európai Igazgató Vittorio Moncada lemondott és helyére az európai elnökök Ujhelyi Csabát választották, Rideg Sándort pedig az Amerikai központ Magyarországi Regionális Igazgatóvá nevezte ki, amit Copfos kiválása után Dodi vett át. Sok túra, megtett kilométer és együtt töltött évek után, a klub Magyarországi szekciója kilépett a nemzetközi szintérre. Első alkalommal
hazánkban került megrendezésre a Európai Star Day a földrészen működő Chapterek döntő többségének a részvételével.

Napjainkban, a Main Chapter viszi tovább Magyarországon alapítói jogon a klubot.

                                                        


 
Dover 

                                               

 

                                                     

 

 

 

.

 .

 

 .

 


 


Rólunk Céljaink Hírek Eseménynaptár Támogatók, Linkek Tagfelvétel Fórum Galéria Magazin Főoldal