"Ülj föl mögém Ó bébi, bízd rám magad!"

2007.05.06.

6. Budapest Motor Kiállítás - Hungexpo Budapesti Vásárközpont, 2007. február 28-március 4.
Mindenki jól járt aki a tavaszváró bikerek közül úgy döntött, hogy rábízza magát a beharangozó reklámokra és ellátogatott a 6. Budapest Motor Kiállításra. Így tettünk mi is, - kíváncsian a "Kihívás, Sport, Szenvedély" világára, - de idén a Yamaha Hungáriának köszönhetõen mint ´kiállító" kicsit más szemszögbõl figyelhettük az eseményeket.
Hétköznap, reggel 1/2 10 nyitás elõtti készülõdés....a csarnok csaknem üres, csak a csillogó gépek várják a tömeg rohamát. Még itt-ott törölnek egyet a gépek tankján, eltávolítva a láthatatlan utolsó porszemet, szorgos nénikék porszívóznak egy utolsót, de valahogy érezni a feszült várakozást. Sokezer lóerõ várja hódolóit....Elsõk közt nézhettük meg az üres csarnokban a motorgyárak idei büszkeségeit, a Yamaha STAR Touring & Riding Hungary képviselõiként.

Az "A" pavilon gyakorlatilag dugig van tömve motorokkal, még a plafonról is quadok lógnak. Ha belegondolunk, hogy a pavilon 10 000 m2 és több mint 110 kiállító van, valamint belépõjegyünkért vadász, horgász, fittness kiállítást (sportõrült csajok ugribugri izmos fenekét is:-) megnézhetjük, rá kell jönnünk hogy nem csináltunk rossz boltot.
"...én úgy érzem ez az én napom.."

Nézzünk körül, amíg nem jön a kíváncsi áradat. Elsõ észrevétel: a standok tényleg szépek. Senki nem spórolt, szívünknek kedves Yamaha vasak több mint 500 négyzetmétert uralnak a csarnok központi részén. Korán van még, még a Michelin bábu is szunyókál, hosstess lányok sincsenek, nyugodtan fókuszálhatunk a kiállított motorokra. Balatoni kollégánkat ki kell ábrándítanom, a speed motorokat meg sem néztük, kivéve az R1 - R6 testvérpárt. Utánuk értelmetlen lett volna a többi lúzerrel foglalkozni nálunk szakértõbb speedes fickóknak is...Nézzük sorban inkább a rendes krómozott csodákat a "mi" standunkon kívül...
A bejáratnál Triumph gépekbe botlunk, és mivel klubbunknak van Triumph tulajdonos officere - és mert szeretjük ezt a nagy múltú gyárat - , megnézzük mit is hoztak. Nos a Rocket-et elnézve átértékelõdik a "klasszikus" jelzõ. Inkább "állat" mint klasszikus...a tuning+nitro (vagy mi szösz) cucc meg bazinagybaromállat.. Maradjunk inkább a Bonie´ America-nál...na az egy motor a javából...
A Honda standon újdonsággal a mûszakilag átdolgozott szép vonalú classic chopper Black Widow-on kívül sok újdonságot nem látunk, az 1.8-as szép csak drága, az 1.3-ast pedig egyszerûen nem is találtuk meg... Késõbb azért a Pilisi Sólymok/Honda színekben érkezõ barátunk bemutatja kiállított Gold Wing-et és ez a gép - el kell ismerni - lenyûgözõ mérnöki teljesítmény. Gold Wing trike-ot is találunk kicsit odébb, akkora utánfutóval mint egy Fiat600..
Suzukinál cruiser vonalon a 800-as VL jól eltalált formája és a VZR 1800 3 millkós ufó feje fogad. Annak a gépnek mondjuk a segge brutális...jó, na és kész. A Kawasaki elég komoly sort állított fel 800, 900, 1600, 2000 ccm, tényleg nem lehet belekötni, bár arról a bizonyos felnirõl megoszlottak a vélemények...de a Mean Steak elférne a garázsban nálam is. Az új 900-as is nagyon szépre sikerült..tényleg. Jó látni ennyi szép cruisert egy sorban. Voltak még Bimoták, Guzzik, Ducattik, olyan quadok amirõl alaszkában a hegyimentõk álmodoznak, krosszmotorok százai, steril bajor BMW-k, KTM-ek, arany árban mért egyéb talján cuccok, de ez most nem lényeges...menjünk haza...
Irány a YAMAHA stand. Szemben állva a standdal, egy rendes valamire való STAR rajongó nem tudja merre induljon. Legjobb lett volna ha valamelyik standon a bõséges választékból vásárol egy GPS-t az optimális útvonal megválasztásához. Mi haladjunk sorban: 650 Drag Star, 1900 Midnight Star, 1100 Drag Star, 1300 Midnight Star, - és a Star Touring & Riding Hungary asztal...komoly útvonal :-) A "stand" nagyon nagy, sok idõ nekünk is végigjárni...megállapithatjuk hogy az MT blokkja szép, csak kicsit futurisztikus a gép nekünk, a dübörgõktõl nem lehet rá cuccolni, és ha majd öregek leszünk és gazdagok, akkor biztos FJR-t veszünk...vagy Midnight Start...:-) és a TDM még mindig k#va jó gép...(igazándiból egyik sem elérhetetlen, és ár/érték arányban verhetetlennek tûnik) A Yamaha Hungáriának köszönhetõen barátaimmal a Yamaha Star Touring & Riding Hungary asztalánál ülve figyelhettem a közönség reakcióját a kapunyitás után...pár szóban leírnám a tanulságos tapasztalatokat...


"Reggel mikor kisüta´ nap berugoma´ motoromat

...kapunyitás...Csütörtök van, 10 óra, és meg kell állapítsuk hogy az emberek többsége Pesten nem dolgozik, hanem itt van...
Hömpölyög a tömeg, bár látszik, hogy inkább mindenki az "ebédidõt" tölti itt, még nem sok bõrgatya van, inkább öltönyös fickók ülnek a 650-esen és kerülgetik a Midnight Start, kellõ tisztelettel. Veri a víz az embert, mikor egy-egy meglett családanya átemeli sokszor sarkalt viseletes tûsarkúját a Midnight Star tankja fölött, vagy egy bácsika megpihen a Drag bõrfoteljának dõlve. A fûtési szezonnakmár vége, de még mindig õrült módon gyûjtik a prospektust, legyen az chopper, R1, vagy hajómotor - válogatás nélkül...ami színes az jöhet...Mindenesetre az emberek gyûlnek a Yamaha standon és bizton kijelenthetem, hogy a legtöbben az egész kiállításon a Midnight Staron fényképezkedtek. Ez tuti. Exponálások számában csak a Yamaha Racing fehér pólós lányi voltak konkurencia. Harmadik helyezést kapták a sárga pólósok :-)

"....testére tapad szakadt ruhája, elõvillan tetovált vála"
Mert bizony vannak itt lányok is...nehéz megtalálni a "Best in show" szettet, de a négy nap eredménye elnökségünk szigorú döntése alapján: hármas holtverseny az elõbb említett 2 db fehér póló és egy halszálkás fényezésû nehézbombázó..Hála istennek a festett cici is divat még..az ásítozó lányokat meg kérjük jövõre kirúgni!
A STAR Touring stand :-)

Klubbunk asztala stílusosan a chopperek mellet volt, így rögtön volt lehetõségünk a STAR közönséggel elsõ kézbõl információkat szerezni, ismerkedni, tevékenységünket bemutatni. Így találkoztunk a Szerb STAR chapter képviselõivel is, akik még régi colort hordanak, de hamarosan sorainkban üdvözölhetjük õket is! Nagy örömmel konstatálhattuk, hogy igenis van létjogosultsága klubbunknak, számos STAR tulajdonos érdeklõdött a klub múködésérõl, felépítésérõl és a Yamaha tulajdonosoknak nyújott kedvezményekrõl, és egyéb alkatrész beszerzési forrásokról.
"Ha ráülök én alig várom hogy az égbe repítsen Veled - felpörgetem a kerekeket, térkép nem kell csak elõre megyek"

1900 Midnight Star - Durva..gyönyörû,, brutális, a bordó szép szín, akarom, ne fogdosd a tankot, ne rugdosd a táskát,haza akarom vinni....ne piszkáld a motoromat.....ennyi. No comment. Látni kell.
1300 Midnight Star - Full extra, brutál minõségû kiegészítõk, vízhûtés, injektor, :-).... 3 milla csupaszon, nem lehet ráülni, piros, kevés króm :-(
1100 Drag Star csak bordó és valami ezüst/züld szerûség rendelhetõ, + a klasszikus értékek.
650 Drag Star...sokan fotózták magukat rajta, szinte az egyik "leg" közkedveltebb vas

"...az ördög mosolyog le rám..."

Harley, és épített motorok, bõr felszerelések,Wild..A Harley standon a Night Rod és a Street Bob volt újdonság, más standokon pár szép épített gépet láthattunk, söt egy profi szájharmónikás blues banda környékén egy igazán tökéletes alakû táncosnõt is láttunk, "sompolygó" nagyon dögös kolléganõivel. Itt találkozhattunk a magyar MC-k képviselõivel is. Szerencsésnek tartjuk, hogy egy motor importõr kiállításon a motorosok megjelenhetnek mint kiállítók, mint mi a Yamaha standon.
"..húzzad a gázt ahogy csak éred"

A kiállítók nagy hangsúlyt fektettek a biztonságos motorozásra. Az egyik legfontosabb STAR üzenet a "Vezess biztonságosan" szellemében sok kiállító standján láthattunk és vásárolhattunk protektorokat, beiratkozhattunk gyermekünkkel együtt motoros továbbképzõ tanfolyamra, láthattuk a motoros dokikat, rendõröket, stb......

....de vásárolhattunk (volna) "háború ellenes military felszerelést" is...mert a fegyver kiállításról még egy szót sem írtam, pedig sima vásárfia volt a nyílpuska... én is vettem...:-)

Eredményeket is hozott számunkra a kiállítás, hiszen hasznos és eredményes tárgyalásokat folytattunk mind a Yamaha Hungária vezetõivel,valamint a nyomattott sajtó képviselõivel (Wild, Minden motor), akiknek segítségét, barátságos hozzáállását ezúton köszönjük.
Ja. a streetfighter show is világszínvonalú volt...köszi...és a veterán magyar motorokra is büszkék lehetünk!!!

Ha kihagytad bánhatod, viszlát a Yamaha STAR Touring & Riding standon jövõre..

Szentpétery László
VP
www.startouring.hu
idézetek: WILD SIDE
további képek a galériában hamarosan!



-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

 
Dover 

                                               

 

                                                     

 

 

 

.

 .

 

 .

 


 


Rólunk Céljaink Hírek Eseménynaptár Támogatók, Linkek Tagfelvétel Fórum Galéria Magazin Főoldal