Rugalmas szalagkorlát

2010.01.18.


Szalagkorlát a motorosok biztonságáért

Olaszország mindig is élen járt a motorozás népszerűsítésében, és a motoros érdekvédelemben. Legújabb intézkedésük is ezt a célt szolgálja, egy a motorosok sérüléseit csökkentő, rugalmas szalagkorlát felszerelésével.
A gazdasági válság érezteti a hatását az észak-olaszországi tartományokban is, de az ötlet nagy visszhangot váltott ki, így könnyen találtak politikai támogatót a megvalósításhoz. Ahogy a kivitelezés védnöke, Aldo Simeoni is elmondta, ez egy tartományi kezdeményezés, melyet saját erőből hoztak létre. Kiemelte, hogy a jövőben már az utak tervezésénél, illetve a meglévő úthálózat felújításakor is kiemelt szerepet kell hogy kapjon a motorral közlekedők biztonsága, és a mostanihoz hasonló eszközök elterjedése.

Szalagkorlát

Ha a kezdeményezés nyitott fülekre talál, akkor a jövőben egyre több helyen találkozhatunk majd a rugalmas, a becsapódási energiát elnyelő szalagkorláttal Olaszországban.
(Halkan jegyzem meg, Magyarországon választások közelednek. Itthon is szívesen látnánk egy befolyásos politikust, hasonló kezdeményezés élén…)









forrás: sportmotor.hu


-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

 
Dover 

                                               

 

                                                     

 

 

 

.

 .

 

 .

 


 


Rólunk Céljaink Hírek Eseménynaptár Támogatók, Linkek Tagfelvétel Fórum Galéria Magazin Főoldal